1. mohib.bsl@gmail.com : admin :
  2. h.m.shahadat2010@gmail.com : Barisalerkhobor : Barisalerkhobor
সোমবার, ০৫ জুন ২০২৩, ০১:০০ অপরাহ্ন

Πώς μειώνετε τον καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης;

  • Update Time : শুক্রবার, ৩১ মার্চ, ২০২৩
  • ১২ Time View

Πώς μειώνετε τον καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης;

Ο καρδιακός ρυθμός αναφέρεται στον αριθμό των καρδιακών παλμών που ένα άτομο έχει ανά λεπτό, επίσης γνωστός ως παλμός. Έχοντας χαμηλότερο καρδιακό ρυθμό ηρεμίας μπορεί να σηματοδοτήσει καλή υγεία.

Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει πώς να μετρήσετε τον καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης ενός ατόμου. Θα συζητήσει επίσης το ιδανικό εύρος για τον καρδιακό ρυθμό κάποιου, θα εξηγήσει τι προκαλεί διαφορές στον καρδιακό ρυθμό και θα παρέχει συμβουλές για να μειώσει τον καρδιακό ρυθμό αμέσως και μακροπρόθεσμα.

Πώς να μειώσετε τον καρδιακό ρυθμό

Ο καρδιακός ρυθμός ενός ατόμου μπορεί ξαφνικά να ακουμπήσει ως απάντηση σε παράγοντες όπως το συναισθηματικό στρες ή τα πράγματα στο περιβάλλον τους. Η αντιμετώπιση αυτών των αιτιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί ο καρδιακός ρυθμός σε αυτές τις καταστάσεις.

Οι τρόποι μείωσης των ξαφνικών αλλαγών στον καρδιακό ρυθμό περιλαμβάνουν: ήρεμα

  • Πηγαίνοντας για μια βόλτα, ιδανικά μακριά από ένα αστικό περιβάλλον
  • Λαμβάνοντας ένα ζεστό, χαλαρωτικό μπάνιο ή ντους
  • Εκτέλεση ελιγμών του παρασύνδεσμου
  • Είναι επίσης δυνατό για τους ανθρώπους να μειώσουν τον καρδιακό τους ρυθμό μακροπρόθεσμα. Πολλές συνήθειες του τρόπου ζωής μπορούν να συμβάλουν σε αυτό. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τον καρδιακό ρυθμό κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας ή των περιόδων στρες.

    Μερικοί παράγοντες που μπορεί να μειώσουν τον καρδιακό ρυθμό ενός ατόμου περιλαμβάνουν: άσκηση. Για παράδειγμα, μια μετα-ανάλυση του 2018 διαπίστωσε ότι η τακτική άσκηση θα μπορούσε να μειώσει σταθερά τον καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης. Αν και κάθε είδους άσκηση μπορεί να είναι χρήσιμη, οι συγγραφείς υποδηλώνουν ότι η εκπαίδευση γιόγκα και αντοχής μπορεί να είναι η πιο ευεργετική.

    παραμένοντας ενυδατωμένη

    Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο, η καρδιά πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να σταθεροποιήσει τη ροή του αίματος. Μια μελέτη του 2017 διαπίστωσε ότι ένα ποτό νερού 335 χιλιοστών θα μπορούσε να μειώσει τον καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης σε περίοδο 30 λεπτών. Αυτή η πτώση συνεχίστηκε για άλλα 30 λεπτά. Η κατανάλωση πολλών ποτών καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μπορούσε να μειώσει τον καρδιακό ρυθμό ενός ατόμου.

    Περιορισμός της πρόσληψης διεγερτικών

    διεγερτικά μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, αυξάνοντας τον φόρτο εργασίας της καρδιάς. Για παράδειγμα, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι υψηλές δόσεις καφεΐνης μπορούν να οδηγήσουν σε αφυδάτωση. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αξιόπιστα επιστημονικά στοιχεία ότι η τυπική κατανάλωση τσαγιού ή καφέ μπορεί να προκαλέσει αυξημένο καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης μέσω της αφυδάτωσης.

    Περιορισμός της πρόσληψης αλκοόλ

    Υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, αν και εξακολουθεί να είναι απαραίτητη για αυτό το θέμα. Ωστόσο, παραμένει πιθανό ότι η κατανάλωση αλκοόλ θα μπορούσε να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης.

    Το αλκοόλ είναι επίσης μια τοξίνη και το σώμα πρέπει να εργάζεται σκληρότερα για να επεξεργαστεί και να το αφαιρέσει. Αυτό μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε αυξήσεις του καρδιακού ρυθμού.

    Τρώτε μια θρεπτική, ισορροπημένη διατροφή

    Η κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής μπορεί να βελτιώσει την υγεία και τη λειτουργία της καρδιάς. Αυτή η δίαιτα πρέπει να είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως.

    Τρόφιμα και συμπληρώματα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και υγιή λίπη μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, καθιστώντας ευκολότερη την καρδιά να αντλήσει αίμα.

    Για παράδειγμα, μια μελέτη 2021 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το αντιοξειδωτικό άλφα-λιποϊκό οξύ μειώνει αποτελεσματικά την αρτηριακή πίεση. Τα πλούσια σε κάλιο τρόφιμα μειώνουν επίσης την αρτηριακή πίεση μειώνοντας το φορτίο νατρίου.

    Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων μπορεί να προωθήσει την καλή υγεία της καρδιάς. Τα υγιή θρεπτικά συστατικά της καρδιάς περιλαμβάνουν:

    • ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από ψάρια, ξηρούς καρπούς και κόκκους
    • πολυφαινόλες και τανίνες από τσάι και καφέ
    • Βιταμίνη Ένα από φυλλώδη, πράσινα λαχανικά
    • Διατροφικές ίνες από ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά
    • βιταμίνη C από εσπεριδοειδή και άλλα φρούτα και φυλλώδη χόρτα

    Η λήψη αρκετού ύπνου

    Μια χρόνια έλλειψη ύπνου δίνει άγχος σε ολόκληρο το σώμα, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς. Μια μελέτη του 2020 διαπίστωσε ότι όταν οι άνθρωποι αποκλίνουν από τις συνήθεις ώρες κρεβατιού τους, αυξάνει τους καρδιακούς ρυθμούς ανάπαυσης.

    Η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους

    Το επιπλέον βάρος δίνει επίσης άγχος στο σώμα και την καρδιά. Είναι πιθανό ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένο καρδιακό ρυθμό. Για παράδειγμα, το επιπλέον βάρος θα μπορούσε να κάνει την άσκηση πιο δύσκολη.

    Ωστόσο, τα επιστημονικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι το σωματικό βάρος είναι ένας κακός προγνωστικός παράγοντας του καρδιακού ρυθμού.

    Μείωση ή επίλυση πηγών ουσιαστικού μακροπρόθεσμου στρες

    άγχος από την εργασία, φροντίζοντας για ένα αγαπημένο ή οικονομικά επιβαρύνσεις προκαλούν την καρδιά και το σώμα να εργάζονται σκληρότερα για να διατηρήσουν το συνηθισμένο του ρυθμός. Για παράδειγμα, η ανασκόπηση του 2018 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το άγχος που σχετίζεται με την εργασία είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τη στεφανιαία καρδιακή νόσο.

    Αναζητώντας συμβουλευτική ή ψυχολογική υπηρεσία

    Οι άνθρωποι δεν μπορούν πάντα να επιλύσουν αγχωτικές καταστάσεις και γεγονότα ζωής από μόνα τους. Οι τραυματικές εμπειρίες, η θλίψη και ορισμένες συνθήκες ψυχικής υγείας τονίζουν το σώμα, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές δραστηριότητες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η παροχή συμβουλών και θεραπείας μπορεί να είναι χρήσιμη.

    Η απόκτηση σε εξωτερικούς χώρους

    Ορισμένες τεχνικές για τη μείωση του καρδιακού ρυθμού μπορεί να περιλαμβάνουν μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα. Για παράδειγμα, η έρευνα το 2018 δείχνει ότι ο χρόνος που περνάει σε λιγότερο αστικοποιημένα περιβάλλοντα μπορεί να μειώσει τα φυσικά και ψυχολογικά μέτρα του στρες. Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο ένα ταξίδι στο τοπικό πάρκο.

    Τεχνικές χαλάρωσης άσκησης

    Οι τεχνικές χαλάρωσης μπορεί επίσης να έχουν θετική επίδραση στο στρες. Ωστόσο, μια μετα-ανάλυση του 2019 σημείωσε ότι πολλές μελέτες σχετικά με αυτό το θέμα ήταν κακής ποιότητας. Οι συγγραφείς εξακολουθούν να υπογραμμίζουν την πιθανότητα ότι ο διαλογισμός θα μπορούσε να βελτιώσει την ψυχολογική ευημερία, αλλά ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για το θέμα.

    Η ανάπαυση του καρδιακού ρυθμού και της υγείας

    Ένας χαμηλότερος καρδιακός ρυθμός επιτρέπει στην καρδιά να διατηρεί έναν υγιεινό ρυθμό και να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στους στρεσογόνους παράγοντες. Ένα έγγραφο από το 2015 υποδηλώνει ότι οι υψηλοί καρδιακοί ρυθμοί μπορεί να συμβάλλουν σε κινδύνους για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων:

    • Αυξημένη αρτηριακή πίεση
    • Αλλαγές σε πρωτεϊνική δραστηριότητα στην καρδιά
    • Αλλαγές στη χρήση ασβεστίου από καρδιακά κύτταρα
    • φλεγμονή και οξειδωτικό στρες
    • Δυσλειτουργία αιμοφόρων αγγείων

    Οι τιμές διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ορισμένων συνθηκών υγείας που περιλαμβάνουν:

    • Αποτυχία συστήματος οργάνων
    • Ισχαιμία μυοκαρδίου
    • κόπωση
    • Καρδιακή ανακοπή

    Ιδανικές καρδιακές τιμές

    Ο καρδιακός ρυθμός ποικίλλει. Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν σε έναν μεταβαλλόμενο καρδιακό ρυθμό, συμπεριλαμβανομένων:

    • Φυσική δραστηριότητα
    • ώρα της ημέρας
    • Ηλικία
    • καιρός
    • Ορμονικές αλλαγές
    • Συναισθηματικό στρες

    Ένας υγιής καρδιακός ρυθμός ανάπαυσης θα διαφέρει από άτομο σε άτομο. Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο καρδιακός ρυθμός που ξεκουράζεται στόχος πρέπει να είναι μεταξύ 60-100 κτύπων ανά λεπτό (BPM).

    Ένα άτομο μπορεί να υπολογίσει τον μέγιστο καρδιακό ρυθμό του αφαιρώντας την ηλικία τους σε έτη από 220. Ένα υγιεινό εύρος καρδιακού ρυθμού είναι συνήθως 50-70% αυτού του μέγιστου κατά τη διάρκεια της μέτριας άσκησης.

    Κατά τη διάρκεια της έντονης δραστηριότητας, το υγιεινό εύρος θα είναι 70-85% του μέγιστου καρδιακού ρυθμού.

    Ο μέσος καρδιακός ρυθμός κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας είναι: > Μέσος μέγιστος καρδιακός ρυθμός 20 100-170 bpm >

    30 95-162 bpm 190 bpm 40

    bpm 185 bpm 45 90-153 bpm 175 bpm 50 88-149 bpm 170 bpm 55

    < TD> 85-145 BPM 165 bpm 60 83-140 bpm 160 bpm 65 80-136 bpm 155 bpm 70 75-128 bpm 150 bpm

    πώς να μετρήσετε τον καρδιακό ρυθμό

    Ένας εύκολος τρόπος για να ελέγξετε τον παλμό είναι η τοποθέτηση του δείκτη και του μεσαίου δακτύλου δίπλα-δίπλα στο λαιμό, κάτω από την άκρη του γνάθου, και στη συνέχεια μετρώντας πόσοι καρδιακοί παλμοί εμφανίζονται μέσα σε 60 δευτερόλεπτα.

    Είναι καλύτερο να μετρήσετε τον παλμό μετά από περιόδους ανάπαυσης. Για το λόγο αυτό, ένα άτομο θα πρέπει ιδανικά να μετράει τα καρδιακά παλμό του το πρωί πριν βγούμε από το κρεβάτι.

    Αιτίες ενός ανθυγιεινού καρδιακού ρυθμού

    Όπως εξηγεί η ανασκόπηση του 2021, κάθε καρδιακός παλμός προκύπτει από εξειδικευμένα μυϊκά κύτταρα που ονομάζονται μυοκύτταρα. Όταν αυτά τα κύτταρα χρειάζονται περισσότερο οξυγόνο, ο εγκέφαλος στέλνει μηνύματα στην καρδιά που ενισχύουν τα μυοκύτταρα και προκαλούν συχνότερα παλμούς.

    Μια μελέτη του 2019 υπογραμμίζει αρκετές συνθήκες υγείας που κάνουν τους ανθρώπους πιο πιθανό να έχουν υψηλότερο καρδιακό ρυθμό, όπως:

    • Νόσος του θυρεοειδούς
    • μόλυνση
    • εγκεφαλικό επεισόδιο
    • Στερειακή αρτηρία
    • Καρδιακή προσβολή
    • Υψηλή αρτηριακή πίεση
    • Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (COPD)
    • Περιφερειακή αγγειακή νόσο

    Συνήθως μια φυσική φυσική ανταπόκριση σε περιβαλλοντικούς ή άλλους παράγοντες άγχους. Ωστόσο, ένας καρδιακός ρυθμός ανάπαυσης που είναι υψηλός για μεγάλες περιόδους μπορεί να σηματοδοτήσει μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση.

    Εάν ο μέσος καρδιακός ρυθμός ενός ατόμου είναι ασυνήθιστα υψηλός λόγω μιας υποκείμενης ιατρικής κατάστασης, ενδέχεται να είναι απαραίτητες ιατρικές παρεμβάσεις. Όπως εξηγεί η ανασκόπηση του 2021, οι βήτα-αναστολείς έχουν τη δύναμη να μειώσουν τον καρδιακό ρυθμό. Οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφήσουν βήτα-αναστολείς για τη θεραπεία ποικίλων καταστάσεων, όπως:

    • Συμφαστική καρδιακή ανεπάρκεια
    • Αρρυθμίες

    Πότε να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό

    Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό Σχετικά με έναν υψηλότερο καρδιακό ρυθμό. Αυτά περιλαμβάνουν εάν:

    • Δεν υπάρχει προφανής αιτία για τον αυξημένο καρδιακό ρυθμό.
    • Ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός συνοδεύεται από άλλες αλλαγές, όπως η δυσκολία της αναπνοής, ο πόνος στο στήθος, η θολή όραση ή η λιποθυμία.
    • Ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός συνεχίζεται για μεγάλες χρονικές περιόδους, ακόμη και ενώ βρίσκεται σε ηρεμία.

    Ένας γιατρός πρέπει να αξιολογήσει τον θυρεοειδή, τους ηλεκτρολύτες και τον αριθμό του αίματος. Μπορεί να θέλουν να κάνουν άλλες δοκιμές πριν αποφασίσουν ότι ένας υψηλός καρδιακός ρυθμός δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας. Γι ‘αυτό είναι πάντα καλή ιδέα να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό εάν ένα άτομο πληροί κάποιο από αυτά τα κριτήρια.

    Περίληψη

    Οι αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό συμβαίνουν φυσικά καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο καρδιακός ρυθμός ανάπαυσης είναι ένα σημάδι της υγείας της καρδιάς.

    Ένας σταθερά υψηλός καρδιακός ρυθμός μπορεί να υποδηλώνει προβλήματα υγείας και μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα.

    Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι είναι σε θέση να μειώσουν τον καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής, όπως η κατανάλωση υγιεινής διατροφής και η τακτική άσκηση.

    • Καρδιακή νόσο
    • Καρδιαγγειακή/καρδιολογία
    • και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

      • Tachycardia: γρήγορος καρδιακός ρυθμός. (2018) .http: //www.heart.org/heartorg/conditions/arrhythmia/a

    নিউজটি শেয়ার করুন

    এ ক্যাটাগরির আরো নিউজ
    © All rights reserved © 2023
    Theme Customized By BreakingNews
    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com